top of page

do 10 mrt

|

Online lezing

Starters betrekken in uw teamwerk | Ronny Vanderspikken

Vanuit zijn expertise in het onderwijs heeft Ronny Vanderspikken veel te vertellen over hoe we van de school een aantrekkelijke leerplek kunnen maken door het teamwerk en het teamleren te versterken. Tijdens deze lezing staan we stil bij het leren in team en als team.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Starters betrekken in uw teamwerk  |  Ronny Vanderspikken
Starters betrekken in uw teamwerk  |  Ronny Vanderspikken

Tijd en locatie

10 mrt 2022, 19:30 – 21:00

Online lezing

Over het evenement

Vanuit zijn expertise in het onderwijs heeft Ronny Vanderspikken veel te vertellen over hoe we van de school een aantrekkelijke leerplek kunnen maken door het teamwerk en het teamleren te versterken.

Tijdens deze lezing staan we stil bij het leren in team en als team. We krijgen een antwoord op de volgende vragen:

· Waarom geloven we dat teamwerk (samen werken aan professionaliteit) ons zal helpen in de complexe veranderende wereld (en organisaties) waarin we vandaag werken en leven?

· Wat zijn de precieze kenmerken van efficiënt teamwerk en hoe betrekken we starters hierin? (visie op relationeel leren)

· Hoe zorgt het teamwerk ervoor dat ons aanbod en onze aanpak kwaliteitsvoller wordt? (teamdynamieken en rollen in het team, ruimte maken voor kwaliteitsvolle conversaties en cultuur)

· En hoe verhoudt het hedendaags leiderschap zich tot teamdenken?

Hij bouwde zijn carrière uit als leerkracht en directeur, in de verschillende onderwijsnetten en -koepels. Ervaringsleren staat bij hem steeds centraal met welbevinden, betrokkenheid en verbondenheid als hefbomen voor leren.

Ook ondersteunde en coachte hij mensen en teams in leren en leiderschap, in schoolontwikkeling en in veranderprocessen.

Vandaag ondersteunt Ronny Vanderspikken voor BsideS heel wat onderwijsprojecten. Hij coacht scholen en haar medewerkers als procesbegeleider. Hij ondersteunt de school als ‘een lerende organisatie’ waarin een waarde-gedreven visie, de lerende, de lerende teams (leeracademie) en een ontwikkelingsgerichte taal centraal staat.

Hij werkt steeds vanuit een waarderende benadering. En via deze benadering kan ten volle ingezet worden op thema’s als: zelfregulerende mini-teams op school, waarderende gesprekken geven altijd energie, wat als we ten volle gaan voor talent; iedereen expert: whole school approach, dienend leiderschap …

Op donderdag 10 maart zal Ronny Vanderspikken vanuit zijn expertise een blik werpen op het leren in team en als team, waarna hij tijd maakt voor het beantwoorden van vragen. Dit alles zal opnieuw volledig online plaatsvinden van 19.30u tot 21.00u. We kijken er alvast naar uit om jullie opnieuw -online- te ontmoeten!

Concreet: donderdag 10 maart van 19.30u tot 21.00u - online

· 19.30u Lezing Ronny Vanderspikken

· 20.30u Vragen

· 21.00u Afronding

Deel dit evenement

bottom of page