testimonials7.jpg
LeraarinLimburg9.png

LENA - Lerend Netwerk voor Aanvangsbegeleiding

LENA is een schooloverstijgend platform waarbij alle actoren (aanvangsbegeleiders, directie, pedagogische begeleiding…) die te maken hebben met aanvangsbegeleiding ervaringen kunnen uitwisselen.

De kick-off van LENA vond plaats op maandag 25 januari 2021 van 20.00u tot 21.30u en dit volledig online. In een inspirerende key-note van Johan De Wilde, auteur van het boek De startende leraar, bekeken we samen hoe LENA scholen kan ondersteunen bij de aanvangs- en loopbaanbegeleiding en verdere professionalisering van startende leerkrachten. 

Op 26 april 2021 namen we een kijkje over het muurtje en gaven we het woord aan dr. Michelle Helms-Lorenz van de Universiteit van Groningen voor een boeiende online uiteenzetting over haar onderzoek met betrekking tot aanvangsbegeleiding in Nederland. Fenny Van Daalen, schoolopleidster Gomaruscollege, lichtte vervolgens toe hoe aanvangsbegeleiding op de werkvloer gebeurt. Om af te sluiten was er ruimte om ideeën en inzichten uit te wisselen in kleinere break-out rooms.

We blijven timmeren aan een boeiend en divers aanbod voor 2021-2022.

 

De eerste activiteit van dit academiejaar was opnieuw een boeiende online lezing op maandag 8 november, waarin Geert Kelchtermans, hoogleraar KULeuven vanuit zijn expertise een blik wierp op de aanvangsbegeleiding in het Vlaams onderwijs.  Klik hier voor meer informatie

Onze vorige activiteit vond -eveneens nog online- plaats op donderdag 10 maart 2022 van 19.30u tot 21.00u. Ronny Vanderspikken stond toen stil bij het leren in team en als team. Vanuit zijn expertise in het onderwijs heeft hij veel te vertellen over hoe we van de school een aantrekkelijke leerplek kunnen maken door het teamwerk en het teamleren te versterken. Klik hier voor meer informatie 

De volgende activiteit zal hopelijk weer fysiek kunnen plaatsvinden. Er is nog geen datum voor bepaald.   

geert_kelchtermans.jfif
RonnyVanderspikken.jpg

Wil je deel uitmaken van dit lerend netwerk en geen enkele activiteit in de toekomst missen?

Ontvang alle uitnodigingen en nieuwtjes: meld je hier aan om gratis lid te worden van dit lerend netwerk