testimonials7.jpg
LeraarinLimburg9.png

LENA - Lerend Netwerk voor Aanvangsbegeleiding

LENA is een schooloverstijgend platform waarbij alle actoren (aanvangsbegeleiders, directie, pedagogische begeleiding…) die te maken hebben met aanvangsbegeleiding ervaringen kunnen uitwisselen.

De kick-off van LENA vond plaats op maandag 25 januari 2021 van 20.00u tot 21.30u en dit volledig online. In een inspirerende key-note van Johan De Wilde, auteur van het boek De startende leraar, bekeken we samen hoe LENA scholen kan ondersteunen bij de aanvangs- en loopbaanbegeleiding en verdere professionalisering van startende leerkrachten. 

Op 26 april 2021 namen we een kijkje over het muurtje en gaven we het woord aan dr. Michelle Helms-Lorenz van de Universiteit van Groningen voor een boeiende online uiteenzetting over haar onderzoek met betrekking tot aanvangsbegeleiding in Nederland. Fenny Van Daalen, schoolopleidster Gomaruscollege, lichtte vervolgens toe hoe aanvangsbegeleiding op de werkvloer gebeurt. Om af te sluiten was er ruimte om ideeën en inzichten uit te wisselen in kleinere break-out rooms.

Momenteel werken we achter de schermen aan een boeiend en divers aanbod voor het komende schooljaar. We houden jullie op de hoogte!

Wil je deel uitmaken van dit lerend netwerk en geen enkele activiteit in de toekomst missen?

Ontvang alle uitnodigingen en nieuwtjes: meld je hier aan om gratis lid te worden van dit lerend netwerk